Lars Djupegot holder foredrag hos Vindel.

Foredrag – Praktisk bruk av AI i din bedrift

Skrevet av Lars Djupegot
2. november 2023
Skrevet av Lars Djupegot
2. november 2023
Kategori: Kurs

Hos Vindel i Kristiansund ble det fredag 27. oktober arrangert kompetansefrokost for alle medlemsbedrifter. I denne sammenheng bidro jeg og Visoss AS med et foredrag om praktisk bruk av AI, og hvordan vi alle nå kan ta dette i bruk i våre bedrifter. Temaet virket å vekke stor interesse, da hele 15 ulike bedrifter og organisasjoner var i publikum.

Formålet med foredraget var å informere og inspirere til bruk av kunstig intelligens. Samt konkret demonstrere potensielt kraftige verktøy for bedrifters virksomhet. Dette prøvde vi å oppnå ved å vise konkrete eksempler i ChatGPT, og samtidig definere bruksområder hvor AI kan være en sterk og effektiv ressurs.

Lars Djupegot holder foredrag hos Vindel.

Engasjerte deltakere hos Vindel i Kristiansund.

Hvordan og hvorfor bruke AI

De fleste som har prøvd å bruke ChatGPT har nok blitt imponert over hvor menneskelignende språkmodellen kommuniserer. I presentasjonen demonstrerte jeg hvordan dette gjør den til en formidabel personlig assistent. Den er i stand til å hjelpe med veldig mye på en god og effektiv måte. Her spurte vi om alt fra gullmedaljer i historiske OL, ba om svar på en illsint e-post, og ba den programmere en animert roterende 3D-kube. Kort sagt, rimelig varierte eksempler – men med gode resultater.

Eksempler på bruk av AI

Ettersom vi ønsket å konkret demonstrere bruk med ChatGPT, valgte vi ut noen roller og fagfelter på forhånd. Disse ble som følger:

  • Webredaktør
  • Gründer
  • Fotograf (Bildegenerering og redigering med AI i Photoshop)
  • Salg og markedsføring
  • Juridisk arbeid med kontrakter og avtaler

Etter å ha jobbet litt med tekster, avslørte jeg også at alle bilder i presentasjonen var generert ved hjelp av AI innebygd i Adobe Photoshop. Her kommer noen av disse bildene:

Prompt for AI: A robot in a modern office landscape.

Prompt for AI: Typical norwegian fjord landscape.

Prompt for AI: Office worker with her back to the camera, standing in front of a board with notes and graphs.

Prompt for AI: A photo from the north west coast of Norway, close to the Atlantic Road.

Snakk norsk med ChatGPT

Dersom man har valgt å abonnere på ChatGPT Plus, har man nå mulighet til å snakke direkte med ChatGPT via. mobilappen. Dette ble demonstrert til slutt, og vakte overraskede blikk i salen. Den leverte gode svar og hørtes overraskende norsk-amerikansk ut. Men ikke alle fakta om Kristiansund var korrekte. Kildekritikk og faktasjekk er dessverre viktige nøkkelord inntil videre når man jobber med kunstig intelligens.

I ettertid fikk jeg flere hyggelige tilbakemeldinger fra deltakere, og det var flott å besøke hjembyen sin i vakkert høstvær. Jeg håper også på å kunne jobbe mer med denne spennende tematikken i Kristiansund og på Nordmøre. Dersom din bedrift bedrift skulle være interessert i foredraget, ta gjerne direkte kontakt med meg.

Takk til Vindel og alle som deltok forrige fredag! 😊

Lars Djupegot

Lars Djupegot

Daglig leder

Erfarent digitalt hode med en bakgrunn innen media, markedsføring og teknologi. Har vært heldig nok til å jobbe med masse flinke folk og arbeidsgivere. Ønsker nå å bidra til at andre skal få en bedre og enklere digital hverdag.

LinkedIn

Hopp rett ned til innholdet