En robot med nøytralt uttrykk generert av Dall-E.

Ikke stol på ChatGpt, og ikke del hemmelighetene dine.

Skrevet av Lars Djupegot
10. mai 2023
Skrevet av Lars Djupegot
10. mai 2023
Kategori: Aktuelt

ChatGPT er en avansert kunstig intelligens som kan hjelpe deg med å skrive tekster på en rask og enkel måte. Men det er viktig å være forsiktig med hva du deler med den. Her er tre grunner til hvorfor du bør være forsiktig med å dele hemmeligheter eller copy/paste innhold fra ChatGPT.

Lagrede data

ChatGPT er en maskin som lærer av data. Alt som skrives inn i programmet lagres og kan brukes til analyse. Dette betyr at om du deler personlige hemmeligheter eller annen sensitiv informasjon med ChatGPT, kan det bli lagret og brukt på en måte som du ikke ønsker. For å være på den sikre siden, bør du unngå å dele sensitive opplysninger med ChatGPT.

Vannmerke – vær forsiktig med å kopiere innhold

Innhold som er generert av ChatGPT har et vannmerke som gjør at det kan spores tilbake til kilden. Dette betyr at hvis du copy/paster innhold fra ChatGPT, kan det oppdages av automatiserte verktøy. Dette kan være skadelig for din egen integritet og troverdighet. I stedet bør du bruke ChatGPT som en inspirasjon og en hjelp til å utvikle egne tekster.

Faktafeil

Selv om ChatGPT er en imponerende teknologi, har den fortsatt begrensninger. Resultatene kan inneholde faktafeil eller rett og slett misforståelser. Derfor er det viktig å være kildekritisk og dobbeltsjekke resultatene fra den. Selv har vi også opplevd at chatboten hevder å selv ha testet sin egen genererte kode på nett, selv om den slett ikke har mulighet til dette. I tillegg hevdet den å ha brukt Browserstack, som er en emulator for alle typer nettlesere, operativsystemer og mobile enheter. Så den er en ivrig lystløgner når den først setter i gang.

Til slutt

Kunstig intelligens kan være en verdifull ressurs for å hjelpe deg med å skrive bedre tekster, men det er viktig å være forsiktig med hva du deler med den. Unngå å dele personlige hemmeligheter eller sensitiv informasjon, og vær forsiktig med å kopiere og lime inn innhold direkte fra ChatGPT. Her er det lurt å være kildekritisk og dobbeltsjekke resultatene. Her kan du også lese noen gode råd fra Datatilsynet.

Bruke AI i din bedrift?

Dersom du lurer på hvordan kunstig intelligens kan øke lønnsomheten i din bedrift, er dette en rådgivningstjeneste vi tilbyr. Ta også gjerne direkte kontakt med daglig leder Lars Djupegot på e-post eller ring tlf. 980 28788.

Lars Djupegot

Lars Djupegot

Daglig leder

Erfarent digitalt hode med en bakgrunn innen media, markedsføring og teknologi. Har vært heldig nok til å jobbe med masse flinke folk og arbeidsgivere. Ønsker nå å bidra til at andre skal få en bedre og enklere digital hverdag.

LinkedIn

Hopp rett ned til innholdet