Ansatte i Ziko Gruppen AS

Ny nettside for Ziko Gruppen AS

Skrevet av Lars Djupegot
7. august 2023
Skrevet av Lars Djupegot
7. august 2023
Kategori: Aktuelt

I vår og sommer 2023 hadde vi et hyggelig samarbeid med Ziko Gruppen i Kristiansund. Ett av hovedmålene deres for ny nettside var at alle Ziko Gruppens eiendommer skulle plasseres på Norgeskartet. I prosjektet valgte vi å ha høyt fokus på intuitivt design, mobilvennlighet og tilgjengelighet.

Kart over Ziko Gruppens eiendommer i Norge.

Plassering og synliggjøring av eiendommer

En av de mest unike funksjonene på Ziko Gruppens nettside er integrasjonen av Google Maps. Ved å bruke denne funksjonen kan besøkende enkelt utforske og identifisere alle eiendommene til Ziko Gruppen AS på det interaktive Norgeskartet. Dette gjør det lett å få god bedre oversikt over selskapets geografiske tilstedeværelse.

Høy prioritet på tilgjengelighet

Inkludering og tilgjengelighet er en prioritet både hos Ziko Gruppen og Visoss AS. Ved å implementere tilgjengelighetsfunksjoner har vi nå forhåpentligvis sikret at de aller fleste besøkende, uavhengig av eventuelle funksjonshemninger, kan tilpasse opplevelsen av nettsiden etter sine egne behov. Blant annet ved hjelp av følgende funksjoner:

Justerbar skriftstørrelse
For å sikre lesbarhet og komfort for alle besøkende, har Ziko Gruppen AS gjort det mulig for brukerne å enkelt justere skriftstørrelsen på nettsiden. Dette gjør at personer med synshemninger eller andre preferanser kan tilpasse teksten til sin optimale størrelse.

Kontrastalternativer
Nettsiden har blitt utviklet med tanke på god kontrast mellom tekst og bakgrunn, noe som gjør det lettere for brukere med nedsatt syn å lese innholdet tydelig. I tillegg har de implementert kontrastalternativer slik at brukerne kan velge det som passer best for dem.

Undertekst under linker
Ved å inkludere undertekst under linker, har Ziko Gruppen AS gjort det lettere for besøkende å forstå hva som er faktiske linker og ikke. Dette er spesielt nyttig for fargeblinde og brukere med skjermlesere.

Justerbar font og stil
For å tilpasse nettsiden til individuelle behov, tillater vi brukeren selv å endre skrifttypen til en mer lesevennlig font.

Navigasjon med piltaster
For brukere som har nedsatt motorisk funksjon eller foretrekker tastaturnavigasjon, har vi lagt til støtte for navigasjon kun ved hjelp av piltastene. (Side til side.) Dette gjør det enkelt å bla gjennom sider og elementer på nettsiden uten behov for å bruke musen.

Fokus på mobilvennlighet

På siden har vi implementert et godt responsivt rammeverk, og brukere kan skal ha like god tilgang til nettsiden fra alle typer enheter, enten det er en smarttelefon, nettbrett eller datamaskin. Dette gir en god brukeropplevelse uansett plattform.

Besøk den nye nettsiden for Ziko Gruppen AS her. Har dere behov for ny nettside? Ta gjerne direkte kontakt med oss, eller fyll ut dette enkle skjemaet.

 

Bilde av Lars Djupegot.

Daglig leder og kursholder
Lars Djupegot
Mob. 980 28788
E-post: lars@visoss.no
Les mer: LinkedIn

Erfaring
Lars er en positiv teknologientusiast fra Kristiansund, og har lang erfaring innen IT relatert arbeid og mediebransjen både lokalt og nasjonalt.

  • Visoss AS – Daglig leder siden 2014
  • Tidens Krav/TKTV – Produsent
  • TVNordvest – Reklameprodusent
  • Doghouse Media – Webutvikling i LAMP stacken. (Linux, Apache, Mysql, PHP)
Utdanning
  • Graduate Diploma of Science – Mobile Computing, fra Edith Cowan University i Perth, Australia.
  • Bachelor of Multimedia Technologies fra Edith Cowan University i Perth, Australia.
  • Grunnfag informatikk ved Høgskolen i Molde.
  • Økonomi og administrasjon ved Kristiansund V.G.S.
Hopp rett ned til innholdet