Viser resultater av google analytics på skjerm.

Hvorfor bytte til Google Analytics versjon 4?

Skrevet av Lars Djupegot
11. april 2023
Skrevet av Lars Djupegot
11. april 2023
Kategori: Aktuelt

La oss snakke om hvorfor det er viktig å bytte til Google Analytics 4 – før Universal Analytics slutter å samle inn data. Det begynner å haste – det gamle universal analytics slutter å fungere 1. juli 2023.

En viktig ressurs for bedriften

Først og fremst er det viktig å innse at Google Analytics er en uvurderlig ressurs for bedriftseiere og markedsførere. Det gir verdifull innsikt i hvordan brukere samhandler med nettstedet ditt, hvilke sider som får mest trafikk, hvor lenge brukere blir på nettstedet, og mye mer. Denne informasjonen er avgjørende for å optimalisere nettstedet og forbedre brukeropplevelsen. I nyere tid har flere argumentert for at Google Analytics kan være lovstridig i Norge, med tanke på personvern. Dette er enda ikke avgjort, men ta gjerne en kikk på denne artikkelen fra Datatilsynet.

En oppdatert utgave av analytics

Den nye versjonen, Google Analytics 4, gir enda mer presis og detaljert informasjon enn den forrige versjonen. Det er også enklere å bruke og mer brukervennlig, og gir muligheten til å samle inn data fra forskjellige enheter og plattformer. Dette gir deg muligheten til å få innsikt i hvordan brukere samhandler med mer enn bare nettstedet ditt, for eksempel appen din eller andre mobilplattformer.

Hva skjer dersom vi ikke gjør noe?

Men hva skjer hvis du ikke bytter til Google Analytics 4? Vel, etter 1. juli 2023 vil Universal Analytics ikke lenger samle inn data. Dette betyr at hvis du ikke bytter verktøy, vil du miste viktig historisk data og være uten innsikt i brukeratferd i fortiden. Dette kan være en uheldig situasjon, spesielt hvis du trenger å se på historiske data for å ta beslutninger om fremtiden.

Viktigere enn noensinne?

Det er også verdt å huske at med den økende bruken av mobile enheter og andre plattformer, vil det være viktigere enn noensinne å samle inn data fra så mange kilder som mulig. Å bytte til Google Analytics 4 vil hjelpe deg med å samle inn mer omfattende data og dermed gjøre det enklere å ta de riktige beslutningene for bedriften din.

Så hva venter du på? Bytt til Google Analytics 4 nå og sikre at du har tilgang til all den verdifulle informasjonen du trenger for å gjøre bedriften din til en suksess. Og hvis du trenger hjelp med overgangen, kan du alltid ta kontakt med oss.

PS: Vi kan også hjelpe deg med å komme i gang med mer GDPR vennlige alternativer til Google Analytics. Ta kontakt i dag.

Bilde av Lars Djupegot.

Daglig leder og kursholder
Lars Djupegot
Mob. 980 28788
E-post: lars@visoss.no
Les mer: LinkedIn

Erfaring
Lars er en positiv teknologientusiast fra Kristiansund, og har lang erfaring innen IT relatert arbeid og mediebransjen både lokalt og nasjonalt.

  • Visoss AS – Daglig leder siden 2014
  • Tidens Krav/TKTV – Produsent
  • TVNordvest – Reklameprodusent
  • Doghouse Media – Webutvikling i LAMP stacken. (Linux, Apache, Mysql, PHP)
Utdanning
  • Graduate Diploma of Science – Mobile Computing, fra Edith Cowan University i Perth, Australia.
  • Bachelor of Multimedia Technologies fra Edith Cowan University i Perth, Australia.
  • Grunnfag informatikk ved Høgskolen i Molde.
  • Økonomi og administrasjon ved Kristiansund V.G.S.
Hopp rett ned til innholdet